torsdag, maj 11, 2006

Den Private Ejendomsret som Menneskerettighed

Jeg blev sidste år bedt om at lave et notat om den private ejendomsret som menneskerettighed til CEPOS. Det notat er nu tilgængeligt på CEPOS' hjemmeside og bliver omtalt i dagens udgave af Weekendavisen.

3 kommentarer:

Rasmus Ole Hansen sagde ...

Det er et godt notat du har lavet der. Også rigtig godt med noter der kan bruges til yderligere læsning om emnet.

Med hensyn til almenvellet som jo om noget er det der gør grundlovens paragraf 73 til en gummiparagraf, findes der så nogen betækninger, taler o.lign fra dengang, der kan give et fingerpeg på hvorfor man valgte at indføje et begreb som almenvellet, der er så åbent for fortolkning, i paragrafens formulering?

Jacob Mchangama sagde ...

Hej Rasmus - tak for rosen. Jeg skal vende tilbage til dit spørgsmål snarest

Nikolaj Hawaleschka Stenberg sagde ...

Davs

Afsnittet om erstatningsfri regulering via f.eks. planloven er ganske godt skrevet.

Jeg vil i den forbindelse gøre dig opmærksom på, at Torben Melchior har skrevet en kronik, der delvist berører emnet. Den kan hentes på rettens hjemmeside.

Heri skriver han bl.a., at netop området for "grundrettighederne"* vil tiltrække sig større opmærksomhed i Højesteret, efter domstolsreformen - OG ET STORT TAK FOR DET! :-)

Men citatet af Zahle kunne man godt undvære... Hans gennemgang af forfatningsretten forekommer ikke på niveau med alternativerne.


Venligst

Nikolaj


(* = Læg mærke til, at han siger "grundrettigheder" og ikke "menneskerettigheder". Dejligt, at der er nogen der bruger det juridisk rigtige begreb for denne type rettigheder :-) )